19 Eylül 2010 Pazar

STSL 5. Hafta: Eski Günlerin Hatrına Saldır Beşiktaş!



Ligin 5. haftasında Fenerbahçe ile karşılaşıyoruz. Bu maçın fikstüre göre erken olması sanki ayrı bir hava kattı lig heyecanına... Ligin marka değerini yükseltmek için ıkın ıkın uğraşan federasyon var neticede... Fakat hakeminden tut, taraftara uygulanan muameleye kadar yüzde olarak düşük orana sahip olduğunu düşünüyorum ligimizin. 

Bu kadar kafa ütülemekten sonra gelelim maça... Beşiktaş'ımızın formunda olduğu dönemde Kadıköy'de derbi oyanayacak olması bir yandan alınacak galibiyete göre ayakları yerden kesecek cinsten gibi duruyor. Fakat kolay değil bu işler, maç oynanmadan kazanılmıyor. Kağıt üzerinde Beşiktaş'ı favori gösteriyorlar fakat ben nedense Beşiktaş'ın motive kaybına ağır hakaretler ve bazı ahlak ile bağdaşmayan futbolcular tarafından domine edileceğini düşünmekteyim. Keza geçen sene Kadıköy'de oynanan maçta neler olduğunu hepimiz gördük. Beşiktaş'ın favori olması hem formunda olan futbolcular hemde takımda taşların yerine oturmasından kaynaklansada bunun üzerine silgi çeken basın, Fenerbahçe'nin kötü olduğunun üzerine basıyor. Özellikle Fenerbahçe'nin ölüm-kalım mücadelesi vereceğini belirtmeleri insanı tilt ediyor. Yani; Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi takımlar, büyük maçlardan birtanesinden mağlup ayrılsalar (hali hazırda erken derbi niteliğindeyken) lige havlu mu atacaklar? Saçma düşünceler ile gündem yaratılmakta. 

Maçın analiz kısmına girmekten öte maçın gidişatı ilgilendiriyor daha çok beni. Korkularım var. Gaza gelecek futbolculara kolay kart gösterebilecek bir hakemde mevcutken Beşiktaş'ımın eksik tamamlayacağı bir derbi olacağı düşüncesindeyim. Umarım yanılırım. Sadece geçen yıl Kadıköy'de ki derbide yapılan olaylara karşın elinden geleni yap Beşiktaş'ım !

Hiç yorum yok: