21 Kasım 2009 Cumartesi

Hani Fenerbahçe'ye Koyarken...



Malum kalemizi Rüştü korumaya çalışacak. İbrahim Üzülmez, sakatlanan İsmail'in yerine kadroya dahil edildi ki, sakatlanmamış olsaydı bile İsmail'in oynayacağını düşünmüyordum. Klasik Mustafa Denizli hareketleri bunlar. Sanırım kendince işi garantiye almak olarak bakıyor. İbrahim Toraman sağ bek olarak başlayacak, stoperde oynayabilir, burada oynarsa keza Alex'e önlem olarak görev alacak. Denizli'nin kozu Yusuf Şimşek... Umarım kupa maçı gibi erken bir gol ile selamlar bizleri ve Denizli'yi... Ekrem Dağ, Gökhan Gönül ile gönül ilişkisini ne derece sürdürebilecek 90 dk. akşam göreceğiz. Nobre oyuna sonradan dahil mi olur bilemem ki, belki sürpriz yapar Denizli ilk 11'de başlar. Ben Nobre'siz bir maç izlemekten yanayım. Sanki Fenerbahçe daha atik oynayacakmış gibi mi yazıyorum ne?

Ama cidden öyle... Son maçlarda futbolcularımızda bir tedirginlik var. Tutuk maçlar çıkartıyorlar fener'e karşı...İnşallah bu akşam bu olayı tarihe gömeriz... Saldıran bir Beşiktaş izleriz... saldıran bir tribün görüntüsü veririz. Saldırandan kasıt; Başkan'ın varlığını görmezden gelip, 90 dk. boyunca dilimizde takımımızı ateşleyecek tezahüratlar eşliğinde bir tribün izletmek, yaşatmak. 90+4'den sonra saldıralım başkan'a da, öylede olacaktır zaten... 

Maç sonucu ne olur diye istişareye yatmadım dün gece... Ama uykuya dalarken içimden söylediğim tezahüratıda es geçemez ellerim... Seni düşündüm dün akşam yine / Kafam güzeldi içmiştim yine / birde kendimi düşündüm sonra / ölesim geldi senin uğruna / hani dolmabahçe'de yürürken / hani fenerbahçeye koyarken / hani biz pınarbaşı çekerken / işte öyle birşey..

İşte öyle birşey istiyoruz ki koyalaım artık... Arma Aşkına, Allah Aşkına şunların dillerini boğazlarına kaçıralım artık !  Saatte geçmez bugün, akşam olmaz birtürlü...

Saldır Beşiktaşım !


Anket


Anket sonucumuz bu şekilde...

20 Kasım 2009 Cuma

Mutlu Yıllar...


 Mutlu Yıllar Kaptan, Nice Şampiyonluklara, Nice Senelere... Doğum Günün Kutlu Olsun...

19 Kasım 2009 Perşembe

Çünkü Gecenin En Karanlık Vakti, Şafaktan Hemen Öncedir...


Çünkü çok zor dönemlerden geçtik, bu bir ilk değil...
Ve her yeni zorlukta, küllerimizden doğuşumuzun müjdecisi oldu İnönü'den Beşiktaş'a yürürken söylediğimiz zafer şarkılarımız. Öyle Fener'e Cimbom'a sövmeli değil, kaldırımların karşılıklı söylediği "siyah - beyaz"lar.
Yaklaşık 1 ay önce yazmıştım, eleştirmiştim "neden Beşiktaş'a sürekli final, ölüm-kalım maçları oynatılıyor sayın medyamız" tarafından diye.
Ama bu sefer ne yazık ki bir finale çıkıyoruz.
Takım değil, bizler...
Beşiktaş'lının güçlükle imtihanı.
Beşiktaş'lının zorba ile imtihanı.
Beşiktaş'lının kanunu, kuralı, hakkı, hukuğu, gözü, nizamı hiçe sayarken, bunlar ile kendini savunanlar ile imtihanı.
Hani bir oyuncu kart alınca dönen bir söz vardır "iki kişilik oynayın" diye.
Her birimiz 37 kişilik destek olacağız Fenerbahçe maçının her bir dakikasında.
Cümle aleme, özellikle de o 36 kişiye ispatlayacağız ki Beşiktaş sevgisi stada sokulma hakkının gasp edilmesi ile engellenemez. Ruhları orada olacak 36 arkadaşımızın, abimizin, bedenleri en kanunsuz, en adi, en şerefsizce uzak tutulmuş olmasına rağmen. Bir gülümseme oluşturacağız yüzlerinde, "helal olsun be" dedirteceğiz. Uğruna savaştıkları, geride bıraktıkları şeylerin boşa gitmemiş olduğunu ispatlayacağız.

11 Beşiktaşlı saldıracak. Bizler saldıracağız. "Ölümüzün yeter" olduğunu göstereceğiz, en karmaşık dönemimizde bile ezeceğimizi göstereceğiz. Tello, Kaş, Rüştü, Bobo, Nobre, Tabata, Fink ve diğer en çok eleştirdiklerimiz ispatlayacak kendilerini. Diğerleri zaten hep hazır. Bizler ispatlayacağız, 36şar 36şar yasaklamakla, emniyet ile el ele kanunsuzluklar ile Beşiktaş'ın sahibi olunamayacağını. Bizler ispatlayacağız, bu takımın sahibi bizleriz ve futbolcularımız bu yolda "asla yalnız yürümeyecekler".

Küçükken bir abi anlatmıştı, sokağa çıkma yasağı olduğu dönemlerde stada girmelerine izin verilmezmiş, bir grup Taksim'e çıkan parkta, bir grup Swissotel'in olduğu koruda gizlenir, oradan karşılıklı tezahurat yaparmış. Ne derece doğrudur bilmiyorum, ne derece yaşanmıştır, yaşanmamıştır hiç bilmiyorum. Ama beni hep etkilemiştir. Öyle bir dönem yaşayacağız. Her görmeye alıştığımız, bir şekilde kendimizi güvende hissetmemizi sağlayan 36ımız, bir evden, bir kahveden televizyon karşısında "siyah-beyaz" yapacak bizlerle.

"Beşiktaş'a sahip çıkıyorum" adına 1.500 promil alkolle çocuğun yapmayacağı saçma hareketler ile değil; en bilinçli, en ölçülü, en sağlam, en kucaklayan, en yenilmez/yıkılmaz/yorulmaz/pes etmez halimiz ile maça gelmemiz dileklerimle...

(Başlık Batman filminden alıntıdır, biraz değiştirdim, Harvey Dent'ten özür dilerim).

Not: Alıntıdır. Okan Arcan Abim'e teşekkürlerimi sunarım...

Aslanım İtalya Aynı Beşiktaş

Son haftalardaki gol sıkıntımızdan bahsediyoruz. Forvetlerin formsuzluğu ve genelde bir gol atıp kazanılan sıkıntılı maçlardan geçen hafta trabzon maçında pozisyon yokken pozisyon olmayacak bir yerden atılan bir şutla maçı çözmüştük ve arkasından ikinci gol gelmişti. O kadar yorum yapılıyor ki sanki takımda forvet yokmuş gibi. Hükmen kazandığımız ankaraspor maçındaki 3 golü saymazsak 12 haftada attığımız gol sayısı 10 ve yediğimiz gol sayısı ise 6 topladığımız puan 24 puan olarak iyiyiz ama gol yollarındaki sıkıntı baş gösteriyor. Ufak örnekler vermek istiyorum.

İtalya Seri A Liginin 4.sıradaki takımı Fiorentina 12 hafta sonunda attığı gol 13 , yediği gol ise 9
Yine aynı ligde bulunan 9.sıradaki Bari attığı gol 12 yediği gol 7
3.sıradaki Milan ise 14 gol atıp sadece 12 gol yemiş ve puanı 22

Bari haricinde Milan ve Fiorentina'daki kadro yapısını ve ne tarz forvet oyuncularına sahip olduklarını söylemeye gerek yok diye düşünüyorum. Bu sene italyan stili bir Beşiktaş izliyoruz savunması sağlam ama forveti oruc'a yatmış bir Beşiktaş.

İkinci Lig ikinci kademe grubu takımlarıdan Göztepe ise14 maç sonunda 9 gol atıp 8 gol yemiş

Son birşey daha ekliyim. Bank Asya ligi takımlarından Kartalspor'da 12 hafta sonunda

12 gol atıp 8 gol yemiş

Boşuna dememişler ekmek aslan'ın ağzında diye.

Rodrigo Tello Sorunsalı




Geçen sezon şampiyon olduktan sonra senelik aldığı ücrette zam yapılmasını istedi Tello normal bir istek olarak , kendisinden evvel nobre naz yapmış ve 2.5 milyonun altında imza atmam demişti. 4-5 aylık naz sonucunda nobre senelik 2.5 milyon 'a imza attı. Sezon başı kampında futbol'u bilen herkes mutlaka görmüş ve anlamış olacaktır ki tello'nun isteksizliği hatta hazırlık maçlarındaki isteksiz oyununu buna bağlamak bile söz konusu olabiliyordu. Gel gelelim aynı tello sezonun ilk 5 haftası geçtikten sonra tekrar zam istemiş yönetim tarafından yine red yemişti. Şimdi aynı tello sporting ile görüşmeye başlamış. Devre arasında gidermi gitmezmi orası aşikar bir durum ama tello sezonu çoktan kapattı diyebiliriz.

Henry'nin Eli


Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!


Fransız oyuncu, “Evet elime değdi, ancak ben hakem değilim. Hakem düdük çalmadı ben de devam ettim” dedi.
Dün akşam izledim maçı, hakem gereksiz kartlara başvurdu ve bence pek başarılı bir maç yönetmedi... İrlanda'ya bence yazık oldu... 

Biz, Büyük Beşiktaş Taraftarıyız. Kimliğimiz budur.


Biz, Büyük Beşiktaş Taraftarıyız.... 
 
Kimliğimiz budur.

Her birimize kimlik sorulacağı ilanı yapılarak potansiyel suçlu muamelesine maruz kıldığınız bizler,
bu ülkenin insanlarıyız...

Halkız, Beşiktaşlıyız...
Bizleri tanımıyor değilsiniz;

İşçiyiz, işsiziz, öğrenciyiz, öğretmeniz, şairiz, memuruz, tezgahtarız, yazarız, çizeriz.

Bildiğin işportacıyız, çiftçiyiz...

Köydeki çoban, denizdeki balıkçı, yoldaki şoförüz.

Kadın-erkek, kimimiz yaşlı kimimiz genciz…

Yeni doğmuş bir bebek, sokakta kovaladığın çocuğuz.

Ezcümle;

Halkız, Beşiktaşlıyız.

Biz, Büyük Beşiktaş Taraftarıyız.

18 Kasım 2009 Çarşamba

Fantezi Futbol ?




* * *



Birisi Fotomaç, diğeri Fotospor. Hangi kulüp olursa olsun mesele boş haberi nasıl yedirebilirim kaygısındaki sevgili basınımız kendince Fantezi Futbol peşinde... Yada Fantazi Futbol neyse... Fazla söze gerek yok alışkınız ama bu kadarda irtibatsız çalışmak yakışmıyor bence...

Geçmiş Olsun Arda


galatasaray.org adresinden duyuruldu... Arda Turan'ın h1n1 test sonucunun pozitif çıktığı... P.tesi gününe kadar tedavisine devam edilecekmiş... Çağın vebası herkesi vuruyor. Geçmiş olsun Arda.... Acil şifalar diliyorum...

Derbi'nin Düdüğü Belli Oldu


Cumartesi günü oynanacak derbi'nin hakemi belli oldu. MHK'den yapılan açıklamaya göre Beşiktaşımızın Fenerbahçe ile oynayacağı derbinin hakemi Fırat Aydınus oldu.Bülent Gökçü ve Bahattin Duran yardımcı hakemler olarak açıklandı. 4. hakem ise Aytekin Durmaz.
Aydınus'un derbi karnesi ise şu şekilde;
2004-2005    Beşiktaş-Fenerbahçe  2-1
2005-2006    Beşiktaş-Fenerbahçe  1-2
2006-2007    Beşiktaş-Fenerbahçe  1-0
2006-2007    Beşiktaş-Fenerbahçe  0-1
2006-2007    Fenerbahçe-Beşiktaş  2-1
Kartlarını çekinmeden kullanan bir hakem. Dilerim doğru kararlar verir, malum ortamda gergin iken hakem etkiside olursa vay halimize...

17 Kasım 2009 Salı

A2 Beşiktaş JK 1 - 1 Fenerbahçe SK

A2 futbol takımımızın Fenerbahçe ile oynadığı maç, 1-1 berabere bitti. Fenerbahçe'nin 18.dk'daki golünü Gökay atarken, Beşiktaşımızın golünü Mehmet İncebacak 65.dk'da kaydetti. Futbolda olabilecek neticeler bunlar. Peki İnönü Stadında oynanacak diye beklerken ne amaçla Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'ne nakledilmiş maç muamma... Acun Ilıcalı'nın düzenlediği Devler Ligi yarışmasına izin çıkarılırken kendi futbolcusunu taraftarının önüne çıkartmayan sevgili yönetimimize güzel bir yazı yazmış Sayın Yemen Ekşiğlu... Buyrunuz...
Beşiktaş A2 takımı, yarınki Fenerbahçe derbisini İnönü Stadı'nda oynamak istedi, yönetim izin vermedi. Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını üstlendiği Devler Ligi programına ise, stat bedelsiz olarak tahsis edildi.

Acı ama gerçek... Altyapısından yetiştirdiği oyuncularla Türk futboluna damgasını vuran Beşiktaş, son yıllarda futbolcu yetiştiremediği için sıkıntı çekiyor. Süleyman Seba döneminde tavan yapan özkaynak düzeni son yıllarda darbe üzerine darbe yiyor. Altyapıya verilmeyen önemin son örneği, dün yaşandı... A takıma oyuncu hazırlayan son durak olan A2 takımı, Fenerbahçe maçını İnönü Stadı’nda oynamak için yönetimine başvurdu. Ancak Siyah-Beyazlı yönetim, A2 takımına olumsuz yanıt verdi ve mücadelenin Ümraniye’de oynanmasını istedi.

Gruplarında liderler
Ama ilginç de bir durum vardı. Dün akşam saatlerinde bir televizyon programı için İnönü Stadı bedelsiz olarak verilmişti. Acun Ilıcalı’nın yapımcılığını üstlendiği Devler Ligi programına, Beşiktaş İnönü Stadı tek kuruş alınmadan bedavaya tashih edildi. Tanju Çolak, Pascal Nouma, Elvir Boliç ve Hakan Ünsal’ın takımları, dün gece maçlarını oynadılar. Ancak Marmara Grubu’nda lider durumda bulunan Beşiktaş A2 takımı, kendi stadı yerine yarın maçını Ümraniye’de tesislerde oynayacak.

GBT !

Cumartesi günü oynanacak Beşiktaş- Fenerbahçe maçı için stada girerken kimlik kontrolüne tabi tutulacağız. Yanınızda kimlik getiriniz. Resmi siteden duyuruldu... Herkesin aklında böyle bir uygulamaya gidileceği vardı. Az çok forumlarda bu şekilde düşünce ayyuka çıkmıştı. Beklenende oldu... Artık stada geceden gitmek gerekecek 35 bin kişiye bu uygulama yapılacağı düşünülürse...

TSL 13. Hafta Beşiktaş JK - Fenerbahçe SK




Geldi çattı bir fener maçı daha… Derbi önemlidir, kaos ortamında bambaşka bir boyut almaktadır. Beşiktaş taraftarı olarak nasıl badireler yaşadığımız malum. Bu açıdan neler yapacağımızıda kestirememek normal. Sadece istiyorum ki birkaç senedir İnönü Stadı’nda sergilenen her fener maçı profili bu maç değişsin artık. Hakem’in galeyanına gelip her kafadan bir ses çıkartıp susmak bize yakışmıyor. Hele böyle bir ortamda gırtlaklar yırtılırcasına bağırmamız şart. Alkolsüz gelineceğini sanmıyorum, her zamanki gibi sınırları zorlayacak arkadaşlar mevcuttur. Ama temennim tabi ki alkolsüz içecekleri maç günü tüketmekten yana…


Derbide protestolar devam edecek durum bunu gösteriyor. Zaten etmelide… Söylenmesi muhtemel bir beste var;


Sen bizi stadda dövdüren
Yüzüne sövdüren
Sabote ettiren
Söylediği
Her lafı yiyen
Milyon Euro veren
Bizi rezil eden

Mabedin tam orta yerinde
Büyük bir yüzsüz var
Şeref tribününde
Temizlik bize sökmez ulan
Dönmeyiz bu aşktan
Gidecek bu başkan



M. Topuz meseleside irdelenecektir. Yani bu maçta herkes payına düşeni Beşiktaş Tribünlerinden alacaklardır. Almalıdırlarda…


Günlerdir haberleri çıkıp duruyor Hakan Arıkan’ın sakatlanması ile ilgili, bizlerde kendimizce teoriler üreterek Rüştü’nün olası kaleyi korumasını tartışıyoruz. Hatta 2 gündür Rüştü’nün bile kaleye geçecek derecede olmadığı sakatlığından dolayı. Hakan elinden Rüştü belinden sakat. Allah Korcan’ın dilini korusun… Keza antrenmanlarda eline beline sahip olamamış kalecilerimiz. Korcan’da giderse bir Pancu’muz mevcut kadroda yok. Tabi ki Bobô var ama onun işi gol atmak atarsa… Keza 5 golü bulunuyor fenere… Güiza ise 4 Beşiktaş maçında 3 gol atmış… Tabi ki Rüştü Etkisi, Gökhan Zan etkisi var bu işte. Zan’ın olmaması sevindiriyor, büyük etkendi çünkü.


Nasıl bir kadro görürüz tahmin etmesi zor, ama Mustafa Denizli’nin bol gollü bir maç izleteceğini dün akşam “Son Kale” adlı programda Reha Muhtar açıkladı… Buluşup yemek yemişler 3,5 saat. Hakan Arıkan’ın iğne ile maça çıkabilme durumuna değindi. Dilerim ki iğnesiz bir an önce iyileşir. Gol çalışması yapılmadığının bir futbolcumuz tarafından Reha Muhtar’a söylenmesi meselesi üzerinede konuşmuşlar. Hangi futbolcunun olduğunu bilemiyoruz. Ama kendi düşüncemi haklı çıkartan bir durum bu. Sürekli bahsi açılsa dile getiriyorum. Bu takım idman yapmıyor diye…


Beklediğim kadro zorda olsa şu şekilde:


Hakan Arıkan
İbrahim Toraman – Sivok – Ferrari - İsmail Köybaşı
Ekrem Dağ - Fink - Ernst
Tabata - Nihat - Bobo


Bilet fiyatları dün açıklandı, bugün satışa sunuldu saat 10:00 itibari ile… Fiyatlara diyecek çok şey var ama ne fayda edecek… Başkan temizlik politikasını yürütüyor bir nevi…


Eski Açık: 75,00 TL
Kapalı Alt: 200,00 TL
Kapalı Üst: 250,00 TL
Numaralı Kenar: 225,00 TL
Numaralı Orta: 250,00 TL
VIP Alt A - F: 250,00 TL
VIP Alt B - E: 320,00 TL
VIP Alt C - D: 400,00 TL
VIP Üst A - F: 450,00 TL
VIP Üst B - E: 650,00 TL
Yeni Açık: 75,00 TL


Derbi havası başkadır, herkes açısından farklıdır. Taraftar, Yönetim, Futbolcu herkes ayrı bir psikolojiye bürünür. Ki bu maçı bizler 2 haftadır beklemekteyiz. 19 Kasım’da Şırnak’ta vatani görevini yapan arkadaşım tezkere ile dönmüş olacak… Her telefonlaşmamız cumartesi akşamki maç ile başlıyor, bitiyor. Derbi ile gönderdik, derbi ile karşılıyoruz. Gidişi suskundu, süper kupa maçını izledik ertesi gün gönderdik… Dönüşü inşallah muhteşem olacak… :)


Saldır Beşiktaşım !


16 Kasım 2009 Pazartesi

Karikatür


Ziraat Türkiye Kupası Gruplar


Ziraat Türkiye Kupası Grup Kura çekimleri gerçekleştirildi. Beşiktaşımız D Grubunda yer alıyor. Rakiplerimiz; Manisaspor, Kasımpaşa, Konya Şekerspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor. Fikstürümüz ise şöyle;

1.Hafta V.Manisaspor-Beşiktaş (23 Aralık 2009 Çarşamba)
2.Hafta BAY (10 Ocak 2010 Pazar)
3.Hafta Beşiktaş-Kasımpaşa (13 Ocak 2010 Çarşamba)
4.Hafta Büyükşehir-Beşiktaş (17 Ocak 2010 Pazar)
5.Hafta Beşiktaş-Konya Şekerspor (27 Ocak 2010 Çarşamba)


Fikstür avantajı bizden yana. Grup maçlarında sadece ilk maçımız Manisaspor ile şehir dışında oynayacağız. Diğer maçlarımız İstanbul'da... Gayet avantajlıyız ve diğer gruplara bakıldığında da güzel bir kura çektiğimiz ortada. Diğer gruplar ise;

(A) Grubu:
Fenerbahçe, Eskişehirspor, Antalyaspor, Altay, Tokatspor
(B) Grubu:
Denizli Belediyespor, Trabzonspor, Galatasaray, Ankaragücü, Orduspor
(C) Grubu:
Giresunspor, Tarsus İdmanyurdu, Sivasspor, Bursaspor, Denizlispor
şeklinde.
Gruplardaki her galibiyetin 100, beraberliğin ise 50 bin dolar olarak ödüllendirileceği açıklandı. Tek maç, rövanşsız olarak grup eleme maçları gerçekleştirilecek.


Son Şampiyon Beşiktaş'ımıza Başarılar Dileriz.


#21 Pascal Nouma


 Üzerine konuşmak çok bilmişlik olur. Bu adamı harcayan basın ve futbol ulemalarına soracaklarım var ahirette!

15 Kasım 2009 Pazar

2010 Dünya Kupası Play-Off

 
PORTEKİZ 1-0 BOSNA HERSEK
 İRLANDA C. 0-1 FRANSA
 RUSYA 2-1 SLOVENYA

YUNANİSTAN 0-0 UKRAYNA
KOSTA RİKA 0-1 URUGUAY

Bu sonuçlara göre; Yunanistan, Kosta Rika, İrlanda ve Bosna işi zora soktular. Nedense Fransa'nın elenmesi taraftarıydım fakat beklediğim olmadı ilk maçta. İrlanda'nın işi zor artık.

Borç...


Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda yapılan açıklama ile Kulübümüzün toplam borcu 121 Milyon 600 Bin 616 Lira olarak açıklanmış. Başkanın çocuklarına olan borcumuzda 59 milyon 756 bin 573 lira olarak kayıtlara geçmiş. Dernek mevcudumuz 2 milyon 967 bin 268 lira, Demirören'e olan borç ile birlikte 69 Milyon 546 Bin 884 Lira. Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş'ninde 78 milyon 814 bin 217 lira mevcuda, 193 milyon 591 bin 790 lira da borca sahip olduğu açıklandı.

Bakınca küllüm zarardayız. Bir kulüp ekonomik olarak darlık çekebilir, normaldir. Fakat gereksiz transferlerin ceremesini uzun yıllar çekecek olmamızı içime sindiremiyorum. kba1903'ün yazdığı yazıda alt yapı oyuncuları ile bir çok sorunu çözebileceğimizi sadece bizler düşünüyoruz. Akl-ı selim düşünce budur zira. Yönetimimiz ağırlığını koyup Paf oyuncularının buz gibi erimesini izlememeli. Efsane isimler yaratan koca camia, gereksiz transfer politikaları ile kendine kefen biçmekte...

Sadece Futbol branşında değil, diğer branşlardaki sporcularımızında parasal konuda ne zorluklar çektiğini hepimiz biliyoruz. Yeri geliyor eski sezon formaları giyiliyor, yeri geliyor bir kaç ay para almadan devam ediyorlar sporlarına... Bunlar sayın Yıldırım Demirören'in başkanlığında gelişen Beşiktaş hareketleri... Kongrede kozlarını zengin işadamlarını çevresine toplayıp oluşturacağı yönetime bağlayan başkanın, malümunuz pek başarılı olacağını sanmıyorum. Beşiktaş'lı Para Var Huızur Var diyemiyor. Çünkü para kötü idare ediliyor... Beşiktaş'ta Akl-ı Selim insanlar doğru yolu bulacaklardır diye düşünüyorum. Çağın gereğide o'dur...