10 Şubat 2011 Perşembe

Özgener'e Sorularım

Sayın Özgener,

***Ne zaman bu ülkede bir hakem rezaleti yaşansa aynı teraneyi duyarız:
"e bakın. .... liginde, ..... şampiyonasında da hakemler hata yapıyor".
Sorum şudur.
.... liginde, ...... şampiyonasında belli hakemler sürekli aynı takım lehine veya aynı takım aleyhine hata yapsalar ne olur?
Örneğin, Marcus Webb, yönettiği her Liverpool maçında Liverpool lehine hatalar yaparken, her Arsenal maçında Arsenal aleyhine hatalar yaparsa o ülkede düdük çalmasına izin verilebilir mi?
O zaman bana Yunus Yıldırım, Bünyamin Gezer, Kuddusi Müftüoğlu'nun FB maçlarında yaptığı toplamda yüzlerce hakem "hatalarının" neredeyse tamamının FB lehine olmasını nasıl açıklayabilirsiniz?

***Ne zaman özellikle Beşiktaş tarafından size yönelik bir veryansın, bir tepki olsa basın açıklaması yapma gereğini görüyorsunuz. Bu hakkı kendinizde buluyorsunuz.
Peki Beşiktaş'ın haklarının yendiğini düşünen ve tepkisini kimseye hakaret etmeden ileten basın açıklaması sonrası Beşiktaş yöneticilerini hangi hakka dayanarak Disiplin Kurulunuza sevkediyorsunuz?

***Ne zaman özellikle Beşiktaş tarafından size yönelik bir veryansın, bir tepki olsa basın açıklaması yapma gereği görüyorsunuz. Bu hakkı kendinizde buluyorsunuz.
Peki hakemlerinizin soyunma odası basıldığında, tehdit edildiğinde herhangi bir basın açıklamanız var mıdır?

***Bu ülkenin futbol federasyonunun Başkanı olarak FB Bayan Voleybol takımının maçı için yurtdışına çıkarken, Türkiye'yi Avrupa Kupalarında temsil eden tek takım Beşiktaş'ın bir tek maçına bile gelmemiş olmanız sizce normal midir?

***Yıllardır "hakemlerin hata yaptığını kabul ediyoruz, çaba gösteriyoruz" diyorsunuz. Yıllardır hakemlerin gelişmesi adına ne yaptınız? Hakemler ne gelişmeler gösterdi?

***Futbolun anayasası vardır diyorsunuz. Futbolun anayasasında "eğer sizin otoritenizi düşürecek şekilde tepki veriliyorsa yapanı cezalandırın" tarzında anlatılan bu kuralı "her kart işareti yapana sarı kart verin, ama FB'liler yaparsa bir daha düşünün" şeklinde yorumlayan sizler (Eskişehir maçında kart işaretini 0.5 saniye yaptığı için Guti'yi atan ama FB-TS maçında kendisini omuz atarak sendeleten, gerileten Topuz'u sadece azarlayan Bünyamin Gezer örneğindeki gibi) futbolun anayasasını doğru uygulayacağınıza dair inancımızı nasıl sağlayabilirsiniz?

***Bursaspor aleyhine yapılan hataların azlığı sizin de dikkatinizi çekmiş midir? (Bursa'ya da yapılıyor ama onlar konuşmuyor zırvasını şakşakçılarınıza iletin, geçen sezon FB ile kupa maçında bir penaltıları çalınmadı diye ortalığı nasıl yıktıklarını bu ülke vatandaşı bizler biliyoruz).

***Trabzonspor aleyhine yapılan hataların azlığı sizin de dikkatinizi çekmiş midir? 

***Federasyon olarak türlü görevlere Trabzon kökenli eski futbolcu, yöneticileri getirmek gibi bir yemininiz mi var?

***Futbolun marka değerini geliştirmek adına ne yaptınız? Beşiktaş'ın yıldızlarını ve zamanın FB yıldızlarını (Alex, Carlos) izlemek için maçları yayınlamak isteyen yabancı ülkeler haricinde ligimizi hangi ülkelerde izlettirebiliyorsunuz? Siz gelmeden önce kaç ülkede izlenebiliyordu? Neyi geliştirdiniz?

***Beşiktaş'ın 8 Avrupa maçında rakipleri 5 kırmızı kart görmüşken, 20 küsür lig maçında yerli hakemler ile sadece 2 kırmızı kart görmüş olması istatistiğini nasıl açıklayabilirsiniz?

***Golün insan gözü ile görülemeyeceğini iddia eden MHK Başkanınızın (ki aynı şahıs geçen sezon Holosko'nun topunu elleyen Egemen için de benzer bir savunma yapmıştı) göz muayenesini Federasyon bütçenizden mi karşılayacaksınız? 

MAdem ki bir basın toplantısı yapma zahmetine giriyorsunuz, o zaman lütfen içini doldurunuz. Futbolseverlerin merak ettiği bu konulara da cevap veriniz.

Son olarak "Lütfen hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. TFF her kulübe eşit mesafede, hak edenin kazanacağı bir lig için mücadelesini sürdürecek." tememniniz için teşekkür ederiz. FB Başkanına mikrofonlar açıkken Beşiktaş'ı bitireceğini söz vermiş, Bursaspor camiasını her fırsatta Beşiktaş'a karşı fişeklemiş, kendi camiasının ve tribün liderlerinin bile FB lobicisi olarak adlandırdığı Bursapor Eski Başkanının asbaşkanlığı yaptığı bir federasyonun eşit mesafesinden duyacağımız şüpheleri anlayış ile karşılamanızı bekleriz. 

Sizin ve asbaşkanınızın suratına tez zamanda meymenet dileriz.

Hiç yorum yok: