30 Ekim 2009 Cuma

Çarşı - Kartal Yuvası Çelişkisi



Hemen hemen bir iki gündür gündemde olan bu konu üzerine fikrimi buradan belirtmek istedim. Şuan iki farklı görüş var. Bir taraf "Rant"a dönmesin diyor, bir taraf "Önüne geçmesin" diyor. Neredeyse aynı odaktan çıkan görüşler.

Çarşı Türkiye'de şüphesiz bir marka. Bu Dünya'dada böyle. İşin tribün yönünü konuşma cesaretini ben kendimde bulamıyorum açıkçası. Tartışmasız kalite ortada. Fakat işin endüstiriyel tarafından bakınca işler değişiyor. Çarşı ismi Boyner'in elinde tescil edilmiş olarak. Bunun Beşiktaş'a kazandırılmasını, ait olduğu yerde durmasını çok istiyorum. Çünkü Beşiktaş'sız Çarşı, Çarşı'sız Beşiktaş asla düşünülemez. E bunun maddi getiriside gözardı edilemez. Bunun farkına varan Kartal Yuvası yetkilileri atağa kalktılar markayı kazanmak adına... Beşiktaş'ın önüne geçmek nedir? Bunu önlemek için birşeyler yapmak nedir? Önce bunları kavramak lazım.



Bakıyoruz Çarşı ismi Boyner'de, fakat ruh Beşiktaş'ta. Ürünler korsanda...
İki taraftada maddi getiri edecek tek pul yok. Bu işin ekmeğini yiyen korsan ise ve biz Beşiktaş taraftarlarının büyük bir kısmı illede Lisanslı Ürün diyorsak "Rant" olarak görünen durumu hiçe saymalıyız. Maksat Beşiktaş'a getirisi olacak ve değerlere zarar vermeyecek birşeyse buna engel olmak, yaptığımız işler ile çelişkili hareket etmek demektir. Örneğin korsan bir Çarşı polarında Beşiktaş amblemi doğal olarak sol göğüs kısmında yerini alıyor. Bu işin getirisi ne Beşiktaş'a nede Boyner'e... E bunu alanda Beşiktaş taraftarı ise, Kartal Yuvası dışında satılması dolayısı ile başkalarının bundan nemalanması ve bunun önünün alınmak isterken bir takım çatlak sesler çıkması açıkçası hoş olmuyor.

Bu işin Beşiktaş'a menfaat sağlayacak şekilde neticelenmesini diliyorum. Umarım ilerleyen günlerde güzel sonuçlar alınır...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Şu bi gerçek çArşı ürünleri Beşiktaş ürünlerinden daha fazla satıyor..Benimde en çok istediğim şeylerden biride çArşı ürünlerini Yuva'ların satması..İsim hakkından dolayı malesef bu gerçekleşmiyor seninde dediğin gibi Bakıyoruz Çarşı ismi Boyner'de, fakat ruh Beşiktaş'ta. umarım bi çözümü bulunur.