28 Mart 2010 Pazar

Geri Dönüşüm #Maç Sonu

Öyle bir maç ki 20 dakika'da çözüldük, 70 dakika'da işi bitirdik. Saldıran Eskişehir'e karşı bizim de karşı ataklarımız neticesinde orta alan ve defansif yönden zaaflarımız olsa da bu 3 puan çok önemliydi. Hali hazırda puan kaybeden Bursaspor ve oynanacak derbi haftası her türlü galip gelmemizin ilk amacıydı yarıştan kopmamak adına... Burada belirtmek istediğim bir şey de var elbet... Basın'ı takip ediyoruz malum, her kanal ve her yorumcunun şampiyonluk yarışında Beşiktaş'ımızı göstermemesi tarafımdan sövülen bir durum olarak ortaya çıksa da bir yönden iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü ne zaman Beşiktaş'ı ağızlarına alsalar saçmalamaktan başka bir şey yapamıyorlar.

Dedik ya 20 dakika'da çözüldük, hakem'i es geçmek olmaz. Böyle bir yönetim ve böyle saçma kararların alındığı nadir bir karşılaşma yönetti Halis Özkahya... Sanki keyfinin kahyası oldu buna karşılık yan hakemlerin tereddütlü bayrakları... Sanırım hakem Halis Özkahya akşamdan kalmaydı maç başladığında...

Maç öncesi hentbol takımımızın Türkiye Kupasını kazanıp İnönü'de tur atması görülmeye değerdi. Tüm olanaksızlıklara rağmen bir takım kupa kazanır mı? İşte kazanıyormuş. Gereken değerin verilmediği bir takım üstelik hentbol takımımız. Yönetimimizin otobüs tahsis edip İzmir'e gönderdiği bir takım...

Maçta gerçekten saldıran bir Beşiktaş görmek insanı çok mutlu ediyor. Buna karşı verdiğimiz pozisyonlar oldu elbet ama telafisini yaptık. Tek tek saymak gereksiz olur, ilk 11 ve sonradan dahil olan tüm oyuncularımız maçı gerçekten istedi ve puanı kaptılar. Özellikle değişikliklerde Uğur İnceman'ın girmesini "eyvah" diye karşılamış olsam da oyunu ile bu düşüncemi sildiği için ve eyvahvari çıkışım için beni utandırmasını da belirtmek isterim. Ben dün akşam gerçekten Beşiktaş'lı futbolcuların şampiyonluğa inandıklarını gördüm. Sezon sonuna kadar da böyle gideceğini düşünüyorum.

Eskişehir'e karşı zor geçiyor maçlarımız. Geçen yıl'da böyle oldu. Es-es'deki ilk maçı saymazsak, (hani Yusuf'un çalımları ile geçen maç) gerçekten büyük takımlara karşı ayrı bir maç çıkartıyor Eskişehir. Rıza hoca güzel ivme kazandırdı bu takıma... Ayrıca deplasmanda olsa Eskişehir taraftarlarının görülmeye değer bir tribünü vardı. Kendilerini takımlarına olan inançlarından dolayı tebrik etmek gerekir.

Beşiktaş inanınca zor ve imkansız diye bir şey yok. Yeter ki inancını bu takım kaybetmesin...

Kara günden Beyaz Mayıs'lara selam olsun...

Hiç yorum yok: