19 Ağustos 2010 Perşembe

Aile Olmak

Helsinki maçı için birşeyler karalayacağımızı söylemiştik. Velhasıl iş güç derken yazamadık dün itibari ile...

Salı günü oynanan maç için söyleyeceğimiz tek şey " Beşiktaş'ın sistemi oturmak üzere. " Oyunun hakimiyetini eline alan takımımızın bireysel yetenekli futbolcuları ile geliştirdiği ataklar ve takım halinde pres yapması, oyunun gelişme-sonuç bölümlerini de Beşiktaş'ın belirleyeceğinin göstergesi oldu. Zaten istenen sistemde buydu. Schuster'in her futbolcu oyunu değiştirmeli sistemi ile Beşiktaş gerçekten fark yaratacak bir ekip olacak. Takım uyumu gün geçtikçe artmakta...

Sistemde benim gözüme çarpan en belirgin özellik ise; bu takımda oynayan 11 oyuncu'nun 11'ininde oyunu çift yönlü oynaması... Yani ileride basan adam geriden gelip top alabiliyor, takımı atağa kaldırabiliyor. Keza defans oyuncularıda oyuna müdahele ederek, önde kurdukları defans blogu ile bir nevi rakibin sahasına oyunu yıkmaları ile ikinci bir orta saha görüntüsü veriyorlar. Kaleciden en uc oyuncuya kadar herkesin bu çift yönlülükle maçı çevirmesi " an " meselesi...

Keza sistem tutmak üzere... Takım uyum halinde... Güzel günler yaklaşıyor... Yani hiç olmadı bunu sezemeyen insan şu kareye bir baksın derim:


Bugün basında okuduğum Süreyya Abi'nin röportajına gelince kendisi de takımın " Aile " uyumunda olduğunu belirtmiş. Mutluluk verici bir olay doğal olarak. Özellikle benim dikkatimi çeken ve hoşuma giden durum ise Süreyya Abi'nin sözleri ile tam şunlar oldu: " Yemek konusunda çok hassas. Mesela tanımadığı bir yemeği önce bana tattırır. Schuster’den önceki teknik adamlar biz hizmetli kulüp çalışanlarını futbolcularla aynı yerde yemek yedirmezdi. Ayrım yapardı. Fakat Schuster ve oyuncular biz olmadan yemeğe oturmuyorlar. Kısaca insan ve görev ayrımı yapmıyorlar. Tıpkı Gordon Milne döneminde yaşadığımız şampiyonluklar öncesi havayı yaşıyoruz. Müthiş birliktelik var."

Ne diyelim Allah daim etsin...

2 yorum:

Pamukk dedi ki...

Denizliye de bok atmış yazının o kısmı hoşuma gitmedi ismaileyir yazısı olmasından heralde?

besiktAsiruh dedi ki...

İsmail Air'in laf atması doğal olarak. Süreyya abi sadece olandan bahsetmiştir bence. Neticede takılmamak lazım. Gerçek birşey varsa bu da Schuster'in ve futbolcuların birbirlerine olan bağlılığı ve malzemeci-yıldız futbolcu gözetmemesi değilmi :)