24 Kasım 2009 Salı

6 Haftada Neler Değişir

Bundan sadece 6 hafta evvel hemen hemen herkes yerin dibine vuruyordu takımı , kimi sezon bitti dendi kimide alınıcak seri mağlubiyetler sonrası mustafa denizli'nin görevine son verilmesi kanısındaydı. Takım sisteminde bazı çatlaklar vardı bunu herkes görebiliyor kendi futbol ve sistem bilgisine göre yorumlarda bulunabiliyordu. Daha evvelki kendi blog'umda yazdığım yazıda bu takımın 4-3-3 değilde klasik 4-4-2 veya 4-3-1-2 şeklinde oynayabilir diye yorumlar atmıştım. 4-3-3 sistemini özellikle Fenerbahçe Süper Kupa maçında görmüştük. Solda tello sağda yusuf ortada ise Bobo , tabi bu oyuncular zamanla yer değiştirdi. Bobo sola dönük , Nobre ortada pivot santrafor diye tabir ettiğimiz pozisyonda , nihat ise onların sağ tarafında ve maçın durumuna göre ise holosko'nun oyuna girdiğini sıklıkla gördük.

Daha sonra mustafa hoca ne olduysa bu inadından vazgeçti. Yine bizim dediğimizin aksine tek forvet ileride fakat bu sefer ortasahası kalabalık olan bir Beşiktaş yaratmaya başladı. Aslına bakacak olursak ve Türkiye ligi bazında konuşacak olursak en diri ortasaha oyuncularına sahibiz yorumunu rahatlıkla yapabiliriz. Fabian Ernst , Michael Fink , Ekrem Dağ , Uğur İnceman , Serdar Özkan , Necip Uysal , Yusuf Şimşek , Tabata , Delgado ve daha sayamadığımız isimler bunlardan farklı kombinasyonlarda farklı ortasahalar yapmak mümkün. Eldeki malzeme nasılsa ona göre bir uyum yaratmak şart hem sistemin işlemesini hemde takım içi uyumu yaratmak istiyorsak ortasaha'da mutlaka düzen şart , kurulu düzen işlerken bazı aksaklıklar olacaktır elbet cezalısı yada sakat'ı diğer oyuncularda her zaman hazır olacak şekilde motive edilmesi gerekir.

Çift forvet sisteminden hala yanayım çünkü takımın kadrosu buna gayet müsait fenerbahçe maçında tek değilde çift forvetle sahaya çıksaydık daha fazla pozisyonlara girer ve rakibi daha fazla zor duruma sokma olasılığımız bir hayli yüksekti. Pas organizasyonlarımıza biraz daha özen gösterir ve çalışırsak bununda üstesinden geleceğimiz kanısındayım çünkü top bizde ne kadar çok kalırsa maçlara hükmetmemiz bir o kadar yüksek olur umarım bu seriyi sezon sonuna kadar sürdürürüz.

Hiç yorum yok: