13 Ocak 2010 Çarşamba

www.yeterdemiroren.com

Öncelikle şunu belirteyim ki aşağıda yazılanlar ve bu tanıtımın Kasımpaşa maçı sonrasına tekabül etmesi olağan bir rastlantıdır. Maksat kesinlikle skorsal taraftarlık olmamakla beraber, iki post önce dediğimiz gibi zaman zaman ( geç kaldık gibi ) hatırlatmalar yapacağımızın ikinci adımıdır.

Algon nickli blog kullanıcısı bir ağabeyimiz, belkide kardeşimiz burası pek önemli değil, bir web sitesi açarak kendince ses getirme eyleminde bulunmuş. Daha önce de böyle bir web sitesi mevcuttu fakat ne oldu ise artık aradığınız site kapsama alanı dışında... Bizde girip Anket şeklinde de olsa desteğimizi verdik sevgili Algon'a ve Beşiktaşımıza... Sizlere de tanıtmak istedik. Olağan Kongre'ye sayılı günler kala artık hafızaları tazelemekte fayda var. Sözü tamamen web sitesinde yazan aşağıdaki cümlelere bırakalım...

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Türkiye'nin en büyük sportif kulüplerinden biridir. Büyük kulüpler, büyük organizasyonlar profesyonel yönetilir. İşin içine futboldaki duygusal taraftar bağları da girdiği için, yönetimin de benzer bağları hissetmesi beklenir.

Bu sitede Yıldırım Demirören'in Beşiktaş'a kendince sevgisini sorgulayacak bir amaç olamayacağı gibi, özel başka bir sebepten kendisine bir nefret beslenmemektedir.

Ne bu site kurulduğunda yaklaşan 2010 Ocak seçimleri, ne de kısa vadedeki sportif başarı veya başarısızlıklar bu sitenin kuruluşunu etkilemiştir. Herhangi bir başkan adayını destekleyecek bir fikir olmadığı gibi, Yıldırım Demirören yerine gelecek bir adaya da bir sempati beslenmemektedir. Hatta bahsedilen adayların sportif ve Beşiktaş değerleri anlamında daha başarılı olup olmayacağı da muammadır.

Ancak taraftar çoğunluğuna göre kesin olan; Yıldırım Demirören'in Beşiktaş'ın başındaki isim olamayacağıdır. Demirören göreve geldiğinden beri Onursal Başkan Süleyman Seba'nın yıllar boyunca kurmaya çalıştığı "Beşiktaşlılık" değerlerini yerle bir etmiştir. Kulübü profesyonel yönetmemekle beraber çocukça açıklamalarıyla kulübün saygınlığını da zedelemiştir. İdeal Beşiktaş'a uygun bir başkan taraftarın isteğidir; doğru isimler Beşiktaş'ı yönetmedikçe taraftar tepkisini bir şekilde ifade edecektir. Bu taraftarların isteği Yıldırım Demirören'in Beşiktaş sahnesinden inmesidir.

Beşiktaşlılık Değerlerinden Uzaklaşarak Yaşattıkları

Yaptığı gereksiz, tutarsız ve Beşiktaş Başkanı'nın saygınlığını küçültücü açıklamalar ve davranışlar

- Fenerbahçe maçından sonra "Sivas maçına PAF takımla çıkacağız" açıklaması yaptı, sözünde durmadı.
- Papermoon'da Adnan Polat ile Galatasaray maçından önce yemek yedi, "GS şampiyon olsun, biz de kupayı alalım" dedi.
- Matthaus ile anlaşıldı, aniden ve diğer yöneticilerden habersiz Del Bosque teknik direktörüğe getirildi.
- Rıza Çalımbay'ın sonuna kadar arkasında olduğunu söyledi ve 2 hafta sonra kendisini görevden aldı.
- Ertuğrul için "Arkasındayız" açıklamasını yaptı, aynı gün Lucescu ile görüşmeye Ukrayna'ya gitti.
- Mustafa Denizli için "Ben olduğum sürece Mustafa Denizli bu kulüpten içeriye giremez" dedi, 11 ay sonra Denizli teknik direktörlüğe getirildi.
- "PAF takımla çıkın" diyerek dalga geçen Ahmet Çakar'a "Sen de küçük Ahmet'le çık" dedi.
- Şan Ökten kamp tesislerinin adını değiştirmeye cüret etti.

Transfer Başarısızlıkları

Toplamda 5 yılda kulübün borcunu 17 milyon $'dan 115 milyon $'a çıkardı.

- Ailton: 3 Milyon Euro
- Del Bosque tazminatı: 8 Milyon Euro
- Higuain: 1.65 Milyon Dolar
- Schildenfeld: 2 Milyon Euro
- Holosko: 5 Milyon Euro + Koray Avcı + Burak Yılmaz
- Sivok + Zapotocny : 9 Milyon Euro
- Tabata: 8 Milyon Euro
- Serdar Kurtuluş: Sinan Kaloğlu + Eser Yağmur + 1 Milyon Dolar
- İsmail Köybaşı: Serdar Kurtuluş + 5.5 Milyon Euro
- Delgado: 5 Milyon Euro

Toplamda 5 yılda 62 transfer yapıldı (8'i bu sene), 40'ı gönderildi. Maç başı ücretler, primler hariç 75 Milyon Euro ödendi. Carew dışında satış yapılıp para kazanılamadı. Yabancı kontenjanı açmak için oyuncular ya bedava yollandı ya da yıllık parası ödenerek kiralandı.

Sportif Başarısızlıklar

- Futbol takımı 5 senede sadece 1 şampiyonluk kazandı.
- Futbol takımı Avrupa'da son 32'ye dahi kalamadı.

- Voleybol takımı küme düştü.

- Basketbol takımı alınan sponsorluk isimlerine rağmen istenen başarıyı hala gösteremedi; takım oyuncuları maaşlarını alamadı, antrenmanlara çıkmadı.

- Hentbol takımı dışında hiçbir amatör branş kayda değer bir başarı kazanamadı.

Kurumsal Başarısızlıklar

- Kötü yönettiği kulübü cebinden para verip kendine borçlandırarak yönetmeye çalıştı.
- 5 yıldır dillerde dolanan stad projesiyle ilgili hala net, somut bir adım atmadı.
- Kulüpte geçmişi şüpheli (kaçak pasaport olayı) Sinan Engin'i göreve getirdi.
- Medyaya birbirlerini ve kendisini suçlayıcı açıklamalar yapan yöneticileri yönetemedi.
- BJK TV'ye sahip çıkamadı, sonunda BJK TV kapatıldı.
- Kendi oyuncusunun kontratını yenilemeyi unutan bir yönetimle çalıştı.
- Fulya projesini tarihi bir verimsizlikle sonuçlandırdı, maliyet hedefleri tutturulamadı.

İhanetleri

- (Bu ıspatlanmamış, yaygın bir söylentidir) Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili'ye tribünde küfrettirdi.
- Kötü yönettiği kulübü daha da kötü yönetmek üzere cebinden 50 Milyon Dolar verdi. Bu parayı hibe değil, Beşiktaş'ın kendisine borcu olarak ortaya koydu. Kongrede karşısına çıkacak adaylar bu borç karşısında sindiler.
- (Bu ıspatlanmamış, yaygın bir söylentidir) Denizlispor maçında aleyhinde tezahürat yapan taraftarları "Karagümrüklüler" adında bir grup kullanarak dövdürdü. İddiaya göre, yaklaşık 5000 kişilik bu grup bedavaya stada alınmıştı ve "Emrettiler, geldik" diyen elemanlara sahipti.


Ve daha niceleri... Maddi zarar elbette kapatılır ama yaratılan manevi zararın hasarı kolay kolay kalkmaz ortadan. Kongre'de oy kullanacak üyelerin özellikle çoluğu çocuğu olan büyüklerimizin evlatlarını göz önüne getirerek oy kullanmalarını istiyorum. Belki o zaman satılmışlara en güzel cevabı vermiş oluruz...

Hiç yorum yok: