8 Aralık 2009 Salı

7 Nefes...

"Siyasete fazla girmek istemiyorum" blogda. Fakat şartlar bizi bu tarafa yönlendiriyor. Bu ülkede herkes bu cümle ile girer siyasi meseleleri konuşmaya. Yeri gelir siyasetçisi bile aynı cümleyi defalarca belkide TBMM'de kullanmıştır. Hatta katıldıkları TV programlarında bile dile getirdikleri olur siyasi bir pgoram olsa bile...



Dün 7 vatan evladını şehit verdik. 3 evladımızında durumu kritik. Allah'a duacıyım sağlıklarına kavuşmaları için. Tokat ilinde bu tür olaylara az rastlanırmış, hatta yapan terör örgütü bilinen örgüt değilde eski gücünü yitiren bir örgütmüş. Burada isimlerini bile anmak midemi bulandırıyor. Terör örgütünün adı sanı olsa ne olur olmasa ne olur? Terör her yönü ile lanet bir olay! Sağ'ında da aynı Sol'unda da. İl olarakta artık nerede ne olacağını kestiremiyoruz. Şu ülkede heran terör olayına kurban gitme durumumuz %60'larda neredeyse. Ve geçmişten beri kimse bu konuda herhangi bir adım atmamakta. Atılan adımlar kimseyi memnun etmemekte.

Son zamanlarda malum "Açılım" olayları gündemde. Ne kadar faydalı ne kadar etkili şüpheliyim bu konuda. İnsanları kutuplara ayırmaktan başka hiç bir şeye yaramayacağı aşikâr. Şimdiden "siz" "biz" olduk daha düne kadar sadece "biz" iken. Çok çabuk bölünebilmemiz ne kadar kötü ve bir o kadarda gerçek. Tabii ki yıllardır altı oyulan bir Türkiye var. Ama bunun insanlara sıçraması bölünmeye yüz tuttu... Demokratik olarak halledilmeli bu tür sorunlar elbette. Fakat söylediğin karşındakinin anlayabildği kadar ise, gül atmak neye çare olur bu durumda?

Gül demişken... Dün bir siyasi parti (parti olduğundan şüpheliyim) milletvekili gazetecilere çiçekleri eziyorsunuz diyerek azarlıyor. Peki bu ülkenin ezdiğiniz çiçeklerinden neden bahsetmiyorsunuz? Taraf olabilmek, taraf olmak güzel şeyler. Ama "hak" "doğruluk" kavramlarını insanın doğru bildiği sürece...Ben kendimden örnek verecek olursam, düşmanımda olsa anlamaya çalışırım sorununu. Yapılanlar tabii ki insanlık çerçevesinde olduğu müddetçe...

Bu aşamada bu ülkeye verilen zarar hiç bir şekilde insanlığı kapsamıyor. Yıkanan beyinlerin yaptığı anarşi masum insanların canını kaç kez daha alacak? Kaç masum daha hayatını ailesinden uzak, kör bir kurşuna verecek? Türk milleti sabırlıdır elbette. Artık gelişen olaylara baktıkça sabrın sonunun selamet olmayacağına doğru bir yol izlemekte bu olaylar karşısında, ki haklıyızda!

Nefes filmi geliyor aklıma; o komutanın söylediği cümle... 59 saniye ile geçiştiricekler seni... Uyuma! Uyursan Ölürsün Türkiye!

Allahtan şehit kardeşlerime Rahmet diliyorum. Allah ailelerine sabırlar versin...

Hiç yorum yok: