9 Aralık 2009 Çarşamba

Bitti Rüya !

Geldi geçti rüyalar sahnesi... Buraya kadar götürebildik bu yolda kervanımızı. Maç öncesi CSKA'lılar Taksim'de ve stadın çevresinde turluyorlardı, bağıra çağıra kendilerince. Karşılık vermeden olmaz, taraftarlarımızda onlara "Rubin Kazan" diye tempo tuttular... Tribün eski açık hariç gayet doluydu, tabii daha dolu halinide görmüşlüğümüz olduğundan, eski açığın bu kadar boş kalmasını ben bilet fiyatlarına bağladım... Kapalıda "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" bayrağımız 2 takımında sahaya çıkması ile aynı anda açıldı ve ayrı bir güzellik kattı. Hem mesaj verildi, hem görsel açıdan zengin bir durum oldu...
Futbolcular ısınırken takımda İbrahim Kaş ile Toraman'ın olması sistemin yine değişik olacağını gösterdi. Ben olsam Toramanı sağ kanatta oynatır, sol tarafta İsmail ile başlardım, doğrusuda o olurdu zaten. Fakat Sayın Denizli tercihini diğer yönde kullandı. Tello'nun sağ tarafta görev alması kadar aksi bir şey yok. Takımda sorun olmadığını aksine dizilişin yanlış yapıldığını düşünüyorum. Hatta şu olaya çok dikkat ettim. Bu takımın sağı solu hatta orta sahadaki futbolcuları bile direkt olarak kaleye gitmiyorlar. Sürekli yanlara top açma durumu var. Oyun zaten yanlarda tıkandı 90.dk geneline bakarsak. Şişirme toplarla ileriye çıktık kimi zaman. Kimi zamanda atacak adam bulamadık. Defalarca Rüştü'ye döndük kendi eksenimiz etrafında döndüğümüz varken. Çünkü tek forvet oynadı Beşiktaşımız. İnönüde tek forvet... Hatta Anadolu'da da tek forvet... Bu gemi tek forvet ile yürümez... Durum böyle olunca gol pozisyonları bulsakta atamadık. Hele ki Tello'nun maçın başlarında kaçırdığı o atak gol olsaydı daha farklı yazıyor olabilirdik skorsal olarak... Ama olmayınca olmuyor işte. Bence maçın dönüm noktası o pozisyondu.

CSKA'daki Krasic'e değinecek olursak otomatikmen böyle bir futbolcuyu neden biz Türkiye'de göremiyoruz, yada böyle bir futbolcuyu neden yetiştiremiyor bu topraklar diye sorgulamak şart oluyor. Yönetimler Mehmet Topuz gibi bir futbolcu için birbiri ile kapışmak yerine böyle futbolcular için kapışsa, kaybeden taraf bizde olsak epey üzülürüm. Adam resmen üç kez top sürerek kendi yarı alanlarından bizim ceza sahasına kadar indi. Bunuda defalarca tekrarladı. Futbolculuğuna eksi olarak eklenecek hiç bir şey yok. Attığı golde gayet şıktı üzücü olsada... Hatta bu gol sonrası TV'den de izledikten sonra getirdiğim kânaat şudur ki; Önceden kaleciler böyle toplara kalçaları arkada atlamazken, şimdi kalçaları arkada atlıyorlar. Akabinde gol geliyor. Yani kaleci gövdesini değilde, ellerini atlatmaya çalışıyor topa. Bir çok pozisyonda da bu böyle... Bu aşamada Rüştü'nün denediği fantazi ile az kala 2. gol geliyordu ki yine elleri ile atladı topa ve burnuna sert bir darbe aldı... Çıkacak diye beklerken Korcan'daydı gözüm gayet kendinden emin olarak ısınıyordu. Gireceğini düşündüm fakat Rüştü devam edebilirim dedi... Geçmiş olsun dileklerimizide iletelim kendisinden habersiz.


Maçın geneli kafa kafaya geçti gibiydi. Fink'in oyundan alınması kadar gereksiz bir durum görmedim maçta. Uğur İnceman kurtarıcı olarak girecekse oyuna yanlış seçim olduğu aşikar. Uğur bu takımda kurtarıcı olamaz. Zaten girdiği dakika itibari ilede iş olsun diye girmiş gibi idi. Ben Nobre'nin girmesini, Kaş'ın çıkmasını beklerken orta alanda etkili bir ismin oyundan alınması ile bu iş bitti dedim. Ümitler Tükendi, Saldır Beşiktaş! Ferguson'culuk oynamıyorum aksine olağan değişiklikleri dile getirdim bu aşamada. Tello sola çekilip, Nihat sağda görev alabilirdi, Kaş çıktığı taktirde... Bununla birliktede çift forvete dönüş bizim açımızdan daha iyi olacaktı.

Gözler skor tabelasında Wolfsburg maçının beraberliğindeyken girdi beste... Allah Allah Allah Allah, Saldır Beşiktaş, Ümitler Tükenmedi Saldır Beşiktaş... Fakat değişiklikler bunu tersine çevirip, UEFA'yı s...tir et Saldır Beşiktaş'a döndürdü... Bundan sonra yapılacak tek şey, bu takım ile rotasyona doğru girmek...  Ve oyun sistemini daha direkt kaleye dönük olarak geliştirmek.Artık önümüzde yarım sezonumuz ve Ziraat Kupamız kaldı. Rakiplerimizin UEFA'da mücadele edeceğini düşünürsek, lig ve kupa açısından daha aktif duruma biz geçtik. Gönül böyle olsun istemezdi... Fakat gerçek varki Avrupa Maceramız Rusya'da kırıldı, İnönüde yakıldı...

Lig için Saldır Beşiktaşım!

Hiç yorum yok: