11 Aralık 2009 Cuma

Beşiktaş Gerçeği

Yakın zamanda istifasını veren eski yöneticilerimizden Levent Erdoğan HT Spor'a açıklama yapmış. Bunun haberini ben eksibesiktas'ta gördüm. Olaya kısa bir özet geçmişler.


Röportajın tamamını okudum. İçler acısı bir durumla karşılaştım. Yapılan yanlışlıkların altını tek tek çizmiş Levent Erdoğan. Hatta bir kısmında dile getirdiği mesele ise Gökhan Zan'ın bedelsiz olarak Galatasaray'a transfer olması meselesi. Zan'ın kulübümüzden gidişine sevinsemde, koskoca Beşiktaş kulübünde olmayacak durumla karşılaşmak canımı sıkıyor. Gökhan'ın kulüp yetkililerini arayıp aramama meselesi değil mesele. Mesele öyle yada böyle bir kısım tarafından beğenilip, bir kısım tarafından beğenilmeyen bir oyuncuda olsa Milli Takım oyuncusunu kadronda tutamamak varken, bedelsiz olarak, üstelik takip etmeden kaybetmek. Bir alt başlıkta değindiğim PAF oyuncularının A takımda şans bulamaması mevzuunu araştırırken Ali Kuçik'in Mayıs 2010'da sözleşmesinin sona ereceğini gördüm. Diğer oyuncularımızı araştırmadım fakat tahmin ediyorum ki hemen hemen her oyuncumuzun sözleşmesi Mayıs 2010'da sona erecek. Bu aşamada kulüp tarafından takipsizlik ortaya çıkıyor bu konularda.
Levent Erdoğan'ın sözleri şu şekilde ; 28 tane altyapıda antrenör çalıştıran bir kulübün altyapıdan hiç oyuncu kazanmaması çok düşündürücüdür. Bunun sebeplerinden bir tanesi de şudur: Oyuncular yetişiyor, 17 yaşında oynayamadığı için ona buna kiraya verdik diyorlar. Kimse bu işin kirasının arkasını takip etmiyor. O canım masraflarla yetişen futbolcular kaybolup gidiyor. Onun için yeni gelen yönetimin her kim olursa olsun, muhakkak ikinci ligden, 3. ligden, amatör kümeden birer tane pilot takım yapıp, oyuncuları yetiştirmesi, ondan sonra da böyle lüzumsuz yapılan yani anormal transferlerle kulübün kesesinden paraların savrulmamasının teminine gidilmesi gerekir.
Takip edilmiyor. Beşiktaş yönetimi hiçbir şeyi takip etmiyor desek yeridir. Ekonomik anlamdada bizi sıkıntıya sokan bu yanlış transferlerin ana kaynağıda malûmunuz olur ki Yıldırım Demirören bey.  Açıklamaları okudukça Beşiktaşımızda nasıl bir diktatörlük olduğunu görmemek elde değil. Başkanın tamamen ego'su ile hareket edilen transferler hem kulübümüze hem kendisine zarar verdi diyen Levent Erdoğan çok haklı bu konuda. Yeni gelecek yönetimede bazı sinyaller vermiş Levent bey. Şu aşamada söylenecek tek cümle, Beşiktaş alt yapıya yönelmediği sürece bu ekonomik enkazdan zor kalkar. Korkuyorum ki alt yapıdaki yeteneklerimizi elimizden kaçıracağız Ocak'taki kongrede de başkan olarak seçilirse... Düşünmek bile ürkütücü...

Ocak ay'ında seni görmemek dileği ile Sayın Demirören!

Röportajın tamamı burada.

Hiç yorum yok: