12 Aralık 2009 Cumartesi

Mühendis Oktay / Anma

Oktay’ımızın ölüm biçimi içimizi tutuşturan çıradır. İnsanın yaşamında öyle anlar vardır ki, unutması mümkün değildir. Birde insanlık suçu vardır ki, insanlık tarihine yürekleri kazıyarak yazılır bu hiç unutulmaz. Her ölüm erkendir de, annene, babana, sevenlerine yasını tutacaklara şifa olacak bir şey yok ise böyle ölüme pes demekten başka ne denir ki!

Oktay’ın yakın arkadaşlarıyla görüştük Kimle görüşsek boğazı düğümleniyor diğer yandan da ne iyi ettiniz de hatırladınız sözcükleri sıralanıyor. Oktay’ın fakülte arkadaşıyla görüştük; benzer duyguları hüzünle karışık ondan da duyduk.

Kim bilir annesi, babası, yakınları “neler” ifade ederdi.
Toprakta yatan değil, toprağa basan evladını öpebilmeli bir ana. Bunu çok görmeyelim.

Bilincimiz işgal altında. Endüstriyel tehdidi yok saymakta bir suçtur. İnsani olmayan, insan değerlerine hiçbir şey katmayan ve endüstriyelliğin yaşaması için her şeyi meze ve malzeme olarak gören sektör aynı ortak değerleri olanları bile nasılda anlaşılmaza sürüklüyor!

Oktay Akdemir bir insandı. Oktay Akdemir insan olduğu için mühendisti. Oktay Akdemir insan olduğu için takım tutma, taraftar olma yetisine sahipti. Bütün bu değerler çerçevesinde o gün orada yok olan bir insandı. Sektör kendine lazım olanı aldı, kullandı ve sıradaki diğer olaylara yöneldi. Ama sektörün unuttuğu bir şey vardı, insani tavır. İnsani yükümlülük. Vicdani hafıza.

İşte bu yüzden Oktay’ımızı unutmayacağız!
Asıl derdimiz budur. Dün kendimiz için lazım olan vicdan yarın da bizim evlatlarımız için insani bir gerekçe olarak kalsın diyedir çabamız., asıl amacın gs düşmanlığını körüklemek olmadığını zaman ve samimiyetimiz gösterecektir!
Beşiktaşlı Mühendis Oktay'ımızı kabri başında anıyoruz.
13 Aralık 2009 Pazar günü Saat 14:00 da Nakkaştepe Mezarlığında.

Ulaşım: Mezarlık Kuzguncuk sahil yolunda....Ulaşım en kolay Üsküdardan sağlanır... Üsküdara motorla gelecekler için, motorlardan iner inmez iskelenin hemen önünde Üsküdar-Çengelköy ve Üsküdar-Beylerbeyi minibüsleri bulunmaktadır... Bu 2 hat minibüsleride mezarlığın önünden geçer... İneceğimiz durak Kuzguncuk Astsubay Okulu durağı... Ayrıca iskelenin karşısından kalkan bütün İETT otobüsleri bu duraktan geçer... Kadıköyden gelecekler için 14M-Kadıköy-Kavacık ve 15F- Kadıköy-Ortaçeşme otobüslerine binip, Beylerbeyi'nde inmek ve Üsküdar yönüne giden otobüslere veya minibüslere binip Astsubay Okulu durağında inmek gerekir.

Not: SonBarikatBeşiktaş'tan alıntıdır.

1 yorum:

Aram dedi ki...

Beşiktaşın şehidi nur içinde yat