2 Kasım 2009 Pazartesi

Diyarbakırspor vs Sivil Toplum Örgütleri


Diyarbakırspor ligden çekileceğini açıkladı malum. Başkan Çetin Sümer, Sivil Toplum Örgütleri ile biraraya gelip ortak bir açıklama yapacaklarının altını dün akşam tv'lerde bilmem kaç kez çizdi. Ben mi yanlış biliyorum? Sivil Toplum Örgütlerinin ne iş yaptıklarını, amaçlarını? Hatta bu konuda bildiklerimden birtaneside, Siyasi partilerin bile iktidar yada muhalefet olmadıkları durumda, Sivil Toplum Örgütü vasıfında olduklarıdır. Bu ülkede futbolun içinde siyaset yok demek deli saçması olur. Buna deli bile inanmaz ki bu saatten sonra...

Futbolun içerisinde bir sivil toplum örgütlerimiz eksikti o da katılırsa tam olacak... Diyarbakır camiasında hep bir haksızlık yapıldığına dair sesler yükselmekte Süper Lig'de yer almaya başladıklarından bu yana. Oysa Diyarbakırspor camiası açısından değil, Diyarbakır bölgesinde sürekli bir haksızlık yapıldığını, ayrı-gayrı birşeyler olduğunu düşünen insanlara dair "açılım"lar yapılmakta malum siyasi arenada... Doğal olarak Diyarbakırspor meselesi Futbol'da ki açılımdır. Dİkkatli davranmakta fayda var diye görüyorum.

Canları yandı elbet, ırkçılık olaylarından. Fakat bunun üzerine Hakem Hataları'da eklenince insan hep size mi art niyet be kardeşim diye sormadan edemiyor. Keza daha bu haftasonu Antalyaspor-Bursaspor karşılaşmasında Zapotochny'nin sağ eli, resmen Kaleci Ömer'i engellemeye yönelik ve bu durum maçın sonucuna etki etmiş bir hareket olduğu ortadadır. Bu konu üzerinden hareket edecek olursak, "adalet"i sorgulamak biraz insanın kendi kusurlarını görmezden gelmesine bağlanır. Birşeyler düzeltilmek isteniyorsa, Sayın Çetin Sümer, önce kendi camiasında sorgulama yapmalıdır.

Kısacası, bu işe Sivil toplum Örgütleri karışıcak olursa Türk Futbolunun geleceği açısından hoş olmayacak olaylara gebe kalmak kaçınılmaz olur.


Öz eleştiri yapmadan da olmaz elbette... Öyle yada böyle Çetin Sümer Lig'den çekileceğini açıkladı. Şüphesiz yıllardır hakem hataları yüzünden şampiyonlukları çalınan tek takım Beşiktaş. Tabi Büyük Beşiktaşımızın böyle canı yandığı zamanlardaki tutumu ile kıyaslamak istemem. Ama yıllardır ağzımıza sakız ettiğimiz "Masaya Yumruk Vurmak" eylemini gerçekleştiremeyen Başkanımıza buradan selam olsun...

Hiç yorum yok: