14 Kasım 2009 Cumartesi

Dikkat ! Kaygan Zemin... Tribün Temizliği Var (!)


İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarihin en büyük tribün operasyonuna imza atarak, 36 Beşiktaşlı’nın 1 yıl boyunca statlara giriş yasağı almalarını sağladı.
Beşiktaş’ın BJK İnönü Stadı’nda oynadığı Denizlispor ve Wolfsburg maçlarında çıkan olayları ve çirkin tezahüratları inceleme altına alan İstanbul Emniyeti, siyah beyazlı tribün liderlerini teknik takibe aldı. Stat ve civarındaki kamera görüntülerinin incelenmesi sonucu olaylara karıştıkları belirlenen kişilerin telefonlarını dinleyen polis, onlarca taraftarı çağırıp ifadelerini aldı. Daha sonra İl Spor Güvenlik Kurulu’na sevk edilen bu kişilerden, ilk etapta 36’sına, 1 yıl boyunca statlara giriş yasağı ve 2’şer bin lira para cezası verildi.

Ceza alanlar arasında, Çarşı Grubu’nun lideri Alen Markaryan, Karagümrüklüler Grubu’nun lideri Erdal Keleş, Atilla ve Yüksel Kaleci kardeşler ile Ankaralı Ayhan ve ekip arkadaşlarının bulunduğu belirtildi. En az 30 kişinin daha bu operasyon kapsamında ceza almaları bekleniyor.
Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün soruşturma ile ilgili olarak Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticilerin de bilgilerine başvurduğu öğrenildi.

Hürriyet
 Mesele bu... Tribün temizleniyor dediği bu başkanın. Sabah okudum bu haberi, şok oldum görünce. Olmaması gerekiyordu bunun. Bir Kulüp düşünün, taraftarı, yönetimi birbirine ceza kesiyor. Yıldırım Demirören bundan sonrası için dahada ceza kestiricek emniyete... Buradan bunu anlıyoruz. Yakında stad'a girerken GBT yoklamasına tabi tutulursak şaşırmamak gerek. Gelişen olayları "Sabote Etmeyin, Tribünleri Temizletelim" olarak dillendirmeli mi?, yoksa sözde sabote edenlerin o zamanki girişimlerine hak mı vermeli?

İp artık koptu, bundan sonrası ne kadar ses getirir bilinmez. Tribün ne tavır alacak o da muamma... Ne hallere geldik, neler göreceğiz kestiremez olduk...

Sabote Etmeyin !

Manisa maçında gelişen olaylara abilerimiz biraz daha destek olsalardı diye düşünmüyor değilim. Ama onlarında bakış açısı Beşiktaş'tı bi yerde... Beşiktaş'ın menfaati söz konusuydu... Ne denli faydasını gördük o da gündemdeki olaylara baktıkça anlaşılacak cinsten. Ama onlarda kestiremediler bu kadar ileri gidileceğini sanırım... Allah sonumuzu hayretsin...

Hiç yorum yok: