14 Kasım 2009 Cumartesi

Emniyet Köküne İnmeli

İnsanlar takım sevgilerini en sevdikleri varlıkları ailelerinin yanına koyuyorlar. Bu sevgiyi de ömür boyu terk etmiyorlar. Kulüplerinin başarılarıyla seviniyor, kayıplarıyla üzülüyorlar. Hayatta karşılıksız olarak sevdikleri tek şey takımları.
Burada görev alan ve hizmet eden insanlardan da bu hassasiyetleri bekliyorlar. Camialarına kim, ne şekilde olursa olsun zarar vermeye başladığında; bunu hissettikleri ve gördüklerinde tepki ve reaksiyonlarını ortaya koyuyorlar.
Beşiktaş taraftarı son dönemde medyanın gözü önünde tartışılıyor. Tartışmanın ötesinde, tribündeki bazı insanları emniyet alıp sorguluyor. Sebep; Beşiktaş Başkanı`na küfür edilmesi...
Toplu küfür zaten hoş değil. Beşiktaş Başkanı`na hiç hoş değil. Beşiktaş gibi büyük bir camiaya yakışmıyor. Yaşananlardan sonra, bu şekilde davrananlar da yaptıklarının farkına vardılar. Bu olayda tepkinin neden bu kadar şiddetlendiği ve arttığı gözden kaçmamalı. Beşiktaş taraftarı artık şunu hissediyor: Başkan ve onun yönetim şekli, kulübün menfaatlerini düşünmek ve camiayı daha iyi yerlere getirmekten çok, kendi önceliklerini koruma yönünde.
Bu takım, yıllarca başarısız da oldu; gerilerde de kaldı. Ama taraftarı hep yanındaydı. Beşiktaş tribünleri dünyada ön plana çıkan en önemli taraftar topluluklarından biri. Bu nedenle bugün birçok insan bu camiaya hizmet etmek arzusu içerisinde.
Diğer takımların taraftarları da dönem dönem kötü tezahüratlarda bulunuyor. Yalnızca Beşiktaş taraftarının emniyete alınıp sorgulanması da hoş değil.

Ayrıca; Yıldırım Demirören Beşiktaş`ta 6 senedir tek başkan. Bu süreçte, karşısında kimse yoktu. Kendisi dışında hiç kimse Beşiktaş tribünleriyle irtibat halinde değildi. Geçmişte Beşiktaş taraftarının deplasman giderlerini karşıladığına ait belgeler gündeme çıktığında, "Veriyorsam, ben veriyorum. Tüm ödemeleri kendi cebimden karşılıyorum" açıklamasını, yine kendisi yaptı. Denizli maçında yaşanan olaylarda tribün dışından birçok insanı kendisine tepki gösterilmesin diye, kendi taraftarını susturmak adına yine kendisi ve çevresindekiler organize etti. Kısacası tüm başkanlık sürecinde bu konuyla ilgili `kendi çaldı kendi söyledi.`
Bugün kendi taraftarından öcü yaratarak, kendini masum gösterip gündemi değiştirme çabası hiç inandırıcı değil. Emniyet, bu olayı gerçekten ortaya çıkartmak ve çözmek istiyorsa, bu işin köküne inmeli. Orada kimi bulacağı çok açık.

Ali Gültiken
Kaynak: Sabah Gazetesi

Ne güzel anlatıyor Ali Gültiken olayları. Bu kadar efendice analiz yapan birtane insan gösterin bana. Geçmişi geleceği hatırlatmak adına güzel bir yazı olduğu için paylaşmak istedim...

1 yorum:

Aram1903 dedi ki...

Bizi savunanlarda varmış demek..iyi beşiktaş lısın Ali gültiken. teşekkürler.