14 Kasım 2009 Cumartesi

Kapalı'yı Terk Etme Vakti Gelmiştir

Artık zamanı gelmişdi zaten tribün yapısının değişmesinin madem Avrupa'yla mücadele ediyoruz o zaman tribünlerinde Güney Amerika tribün yapısını değil avrupa tribünlerini örnek alması lazım. Bu demek değildir oturarak maç mı izleyecez, elbette ateşli seyircilere kale arkası tribünlerinin ayırtılması gerekir ama numaralı ve kapalı tribünlerin artık konser alanından çıkma vakti gelmiştir. O tribünler kulübe ekonomik katkı sağlayacak insanlara ayırtılmalıdır. Bu bağlamda tribün liderlerinin almış oldukları ceza değerlendirilmelidir çıkıpda endüstüriyelleşen futbol lafını ağızlara sakız etmemeliyiz siz bir futbolcuya yıllık milyon dolarlar öderken amatör futbol ruhundan bahsetmeniz hem saçma hemde komik olur. Madem avrupayla mücadele konusu çok önemli o zaman avrupayla mücadele için oradaki kulüplerin ekonomik seviyelerine yetişmek lazım atarak tutarak tribünlerde bedava biletlerle arabesk şarkı söyleyerek varılcak bir hedef değildir bu.

Artık bazı şeylere çeki düzen vermenin zamanı geldide geçiyor maalesef. Optiklerin dönemi kapandı bizimde bu modası geçmiş şarkıyı söylemeyi bırakmamız lazım. Duygusal yaklaşmadan hayatın ve futbolun gerçeklerine uygun adımlar atılmalı ve bunada taraftardan başlanmalıdır. Aksi halde imparatorluklar gibi zamanın şartlarına uyum gösteremeyip yıkılıp gideriz. O yüzden kapalı tribünü tarihin sayfalarına bırakma zamanı gelmiştir bir rüyaydı iyisiyle kötüsüyle yaşandı ve bitti bunu kabul etmek lazım, kapalının geçen her sezon hem kulube hem kendisine ve mazisine vereceği zarar artacaktır.
Hüsnü Güreli zamanında uygulanmaya koncak olan plan bir an önce uygulanmalıdır...

2 yorum:

inönü cehennemi dedi ki...

kardeşim bende kapalı trbünden birsi olarak seni bu objektif yazın için kutluyorum.keşke herkes senin gibi objektif bakabilse.

RebeLSouL dedi ki...

kesinlikle katılmıyorum bu görüşe. Beşiktaş klübünün gelenekleri geleceği düşünmekten çok geçmişi unutmamaktır. tabi ki bu benim görüşüm. ama kapalı asla yüksek fiyatlı ve insanların oturarak maç izleyeceği bir yere dönüşmemelidir. kapalı Beşiktaşın kalbidir. asla sökülmemelidir. illa ki maddiyat konuşulacaksa buna öncelikle store'den başlanmalı , BJK tv den başlanmalı , fulyanın sözleşmesinden başlanmalı , tribünden değil..