12 Aralık 2009 Cumartesi

TSL 16.Hafta: Manisaspor - Beşiktaş JK

Şampiyonlar Ligine veda ettikten sonra ilk lig maçımıza çıkıyoruz. Manisaspor ile deplasmanda Pazar saat 20:00'de 19 Mayıs stadında karşılaşacağız. İlk bakışta kolay gözüksede yarın oynanacak maç zorlu bir karşılaşma olacağa benziyor. Keza 2 sezon önce "Sabote Edilmeyen" maç 5-1 bitmiş olsada, İbrahim Kaş golde atmış olsada o zamanki Manisa ile şimdiki Manisa arasında epey fark var...


Manisaspor bence lig sıralamasında lâyık olduğu yerde değil bunu belirteyim. Dirençli futbol oynuyorlar, heleki paslaşmalarda epey başarılılar diğer Anadolu takımları arasında... Ama futbol sonuca yönelik bir oyun olduğundan puan kayıpları sebebiyle ligde 17 puanla 13. sıradalar.

Manisa ile yarın akşam 7. kez karşılaşıyoruz. Bu zamana kadar yapılan karşılaşmalardaki durumda şudur:

2005-06 Sezonu:
Beşiktaş-Vestel Manisaspor: 3-1
Vestel Manisaspor-Beşiktaş: 0-1
2006-07 Sezonu:
Vestel Manisaspor-Beşiktaş: 1-0
Beşiktaş-Vestel Manisaspor: 3-1
2007-08 Sezonu:
Vestel Manisaspor-Beşiktaş: 1-2
Beşiktaş-Vestel Manisaspor: 5-1

Beşiktaşımızda Rüştü'nün son Şampiyonlar Ligi maçında burnu kırıldı... Kulüp doktorları acilen ameliyat olmasını dile getiriyorlar. Fakat Rüştü son iki lig maçını tamamladıktan sonra devre arasında ameliyat olmak istediğini belirtmiş. Büyük fedakârlık bence... Hakan Arıkan ve Rüştü'nün yokluğunda kaleyi koruyacak genç bir isim var, Korcan. Fakat Rüştü'nün oynayacak olması, Korcan'ın haftalardır kadroda olmasına rağmen oynamasına engel olarak gözüküyor.

Tek forvet olarak Bobô'nun görev alacağını tahmin edersiniz... Deplasmanda bu olayı anlamak mümkün, İnönü'de na-mümkün.  CSKA maçındaki gibi 8 savunmacısız bir sistemle umarım saha dizilişi gerçekleşir ve artık direkt sonuca giden bir Beşiktaş'ı en azında bu maçta izlemeye başlarız.

Beklediğim kadro; Rüştü, İbrahim Toraman, Ferrari, Sivok, İbrahim Üzülmez,, İsmail Köybaşı, Fink, Ernst, Ekrem Dağ, Tabata (Tello), Bobô...

Karşılaşmayı Selçuk Dereli yöneticek. Hakemlerin hiçbirinden hoşlanmasamda Selçuk Dereli'ye ayrı bir antipatim var. Dilerim iki takım adınada doğru kararlar verir. Maçın önüne geçmez ve maç sonu konuşulan sadece Futbol olur.

Saldır Beşiktaşım !


1 yorum:

Aram dedi ki...

(Dilerim iki takım adınada doğru kararlar verir. Maçın önüne geçmez ve maç sonu konuşulan sadece Futbol olur.) inşallah öyle olucak temennimiz budur.